Lockdown: 5 redenen om te starten met wasbare luiers

Birgit De Loose Wasbare luiers

Dame met een bord van covid 19

Lockdown: 5 redenen om te starten met wasbare luiers

We leven in een zeer bijzondere periode. 2020 zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan en in de geschiedenisboeken zal het uitvoerig besproken worden. Ondertussen zijn we begonnen aan de tweede lockdown. Voor vele onder ons is dit iets wat we liever niet meer wilden meemaken, maar... je kan aan deze periode ook een positieve draai geven en gebruiken om nieuwe dingen te doen en te testen! Lees hieronder de 5 redenen waarom dit de ideale periode is om te starten met wasbare luiers en je routine helemaal op punt te zetten.

1. Meer tijd

Zoals vele al gemerkt hebben onder de eerste lockdown heb je ineens tijd over op een dag. De thuiswerkende mensen moeten niet op en af rijden naar het werk, de uitjes met familie en vrienden gaan ook niet meer door of dat dagje alleen shoppen in alle rust kan ook niet meer. Allemaal extra tijd die je kan gebruiken om je wasbare luiers uitgebreid te testen en je routine helemaal op punt te stellen.

2. Minder op stap

Een hekelpunt bij veel ouders die beginnen met wasbare luiers is het wasbaar luieren op verplaatsing. Je kent je routine thuis nog niet helemaal, er loopt soms al wel eens iets fout wat resulteert in vuile en natte kleding en dit moet je dan gaan doen terwijl je in een klein toiletje staat gepropt van een koffiehuisje? Nu kan je extra goed oefenen zodat je na de lockdown een pro bent in het verschonen van je kleine spruit, zelfs in een klein toiletje!

3. Het milieu staat in de kijker

Tijdens deze hele coronacrisis is er al heel veel aandacht uit gegaan naar het milieu. Door minder woon-werkverkeer en door het stilleggen van fabrieken tijdens de eerste lockdown is de CO2 uitstoot sterk gedaald. Dit heeft alleen maar voor een positief effect op de klimaatopwarming gezorgd wat natuurlijk erg in de verf wordt gezet de laatste maanden. Door nu met wasbare luiers te starten doe jij mee aan deze 'hype' en draag jij je steentje bij tegen de klimaatopwarming.

4. Onnodig winkelen

Ik denk dat veel ouders zich hier wel in herkennen: je dacht dat je nog een pak wegwerpluiers in de kast had liggen maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn.. Snel maar naar de winkel voordat je kleine spruit de laatste helemaal vol doet! In deze tijd van corona zien ze je niet graag komen voor enkel een paar pakjes wegwerpluiers. En dit al zeker niet tijdens een lockdown! Dus het voordeel van wasbare luiers? Je hebt ze altijd in huis!

5. Hamsteren

Hamsteren, een van de meest tenenkrullende woorden van 2020 vind ik! Waarom mensen dit doen? Geen idee! Maar jammer genoeg iets typisch voor onder de lockdown. Wegwerpluiers is een van de producten die hamsteraars graag meenemen en je zou toch maar eens voor een leeg schap moeten staan.. Weer een voordeel van wasbare luiers, die heb je gewoon altijd in huis!

 

Ben je na deze 5 redenen helemaal overtuigd om te starten aan jouw wasbare luier avontuur? Bekijk dan hier wat je allemaal nodig hebt om aan de slag te gaan!Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd