Een romantische én duurzame Valentijn

Birgit De Loose Cadeau

Een roos hartje in een paar handen in het thema van Valentijn

Een romantische én duurzame Valentijn

Valentijn, een dag dat mensen in 2 kampen verdeelt. Ofwel ben je al weken naar deze dag aan het toeleven en heb je al heuse plannen gemaakt. Ofwel ben je absoluut tegen Valentijn en is dit een dag waarop je heel bewust nooit iets extra zal doen voor je geliefde.
Uiteraard is er niets duurzamers dan letterlijk niets doen. Maar voor de romanticussen onder ons heb ik hier een leuk lijstje gemaakt met romantische én duurzame cadeautjes voor Valentijn!

#1 Bloemen

Valentijn en bloemen gaan hand in hand, en dan vooral met name rozen. Specifiek voor Valentijn alleen al worden miljoenen(!) rozen gekweekt. Niet bij ons in België of Nederland maar ze worden geïmporteerd uit warmere klimaten. De CO2-uitstoot is dan ook immens voor alleen het transport al! Om nog maar te zwijgen over het waterverbruik en al die pesticides.
Wil je toch graag een traditioneel boeket bloemen afgeven op deze dag? Kies dan voor biobloemen of seizoensbloemen.
En nog een leuke tip: er bestaan ook pluktuinen! Voor Valentijn zal dit nog een beetje vroeg zijn maar ga zeker eens op zoek in je buurt naar een pluktuin. Zo kan je zelf je boeketje samen stellen als gift of een abonnement nemen zodat je om de paar weken mooie, verse bloemen op je kast kan zetten!

#2 Kaartje

Een kaartje kan op Valentijn zeker niet ontbreken. Je kan het bij je boeketje bloemen of je cadeaupakketje steken. Of misschien kan je hier zelfs een romantische liefdesverklaring op schrijven!
Kies voor een wenskaart dat gemaakt is van gerecycleerd papier of kies een mooie bloeikaart. Zo een bloeikaart is gemaakt van gerecyclede oude kranten of katoen resten waar bloemen, groente of kruiden-zaadjes in verwerkt zijn. Wanneer je de kaart in aarde legt en goed verzorgt groeien er fleurige veldbloemen uit. Een win-winsituatie dus, een duurzaam kaartje en eigen gekweekte bloemen in 1 cadeau!

#3 Quality time

Eigenlijk draait Valentijn hier vooral om, quality time met je partner. Je kan die quality time naar een nog hoger niveau tillen door je geliefde te verrassen met een ontbijtje op bed, een diner bij kaarslicht of door 's avonds, als jullie samen gezellig in de zetel zitten naar een film te kijken, allemaal heerlijke hapjes tevoorschijn te toveren.
Wil je dit nog duurzamer maken? Probeer dan eens een vegetarische of veganistische versie uit.

#4 Relax-momentje

Wie kan er nu niet genieten van pure relaxatie. Voor iedereen zal dit uiteraard iets anders betekenen maar voor mij staat toch echt wel een massage op nr1! Niet alleen heerlijk relaxed worden maar ook een erg intiem moment met je partner. Houdt je partner niet van massages? Dan kan je bijv. ook kiezen om het bad te laten vollopen en de badkamer gezellig maken met kaarslicht. Enkel je partner of heerlijk samen relaxen. Het zal een echte voltreffer zijn!

#5 Snoepertjes

'De liefde van de man gaat door de maag' is een alom bekend gezegde. Maar dames, wees nu eerlijk: wij kunnen toch ook wel genieten van wat heerlijks om te eten of snoepen. Je bent misschien geen keukenprins -of prinses waardoor #3 eigenlijk al afvalt maar je partner is toch een echte lekkerbek? Ga dan op zoek naar een pakket snoepertjes of stel zelf iets samen. Zeker rond Valentijn zal je genoeg aanbod vinden in je buurt om een snoeppakket te bestellen. Steun dan de lokale ondernemer die zelf deze lekkernijen maakt of kies voor fairtrade producten, zo maak je het nog extra ecologisch!

#6 Zero waste pakketje

Een pakket met bijv. verzorgingsproducten is een tijdloos cadeau waar je meestal niet veel mis mee kan doen. Je partner moet zich wassen toch? Dus het zal zeker van pas komen. Een verzorgingspakket met zero waste producten is hierin een echte topper! Al die mooie handgemaakte zepen die je tegenwoordig kan vinden zijn absoluut Valentijnswaardig.
Je kan ook een pakket samen stellen voor dagdagelijks gebruik. Denk bijvoorbeeld aan RVS rietjes, food huggers of (vegan) bijenwas doekjes.
Is je geliefde best wel creatief? Dan kan je op zoek gaan naar zero waste DIY pakketten. Zo kan hij of zij zelf zeep, wasmiddel of kaarsen maken.

#7 Me-time

Een topcadeau dat niets kost en waar vele heel erg blij mee zullen zijn: geef je partner wat extra me-time!
Neem wat klusjes van je partner over en verplicht je geliefde dan om iets te doen dat hij of zij graag doet. Of doe wat extra in het huishouden om je partner wat meer tijd te gunnen. Ik ken niemand die hier niet blij mee zou zijn!
Hebben jullie kinderen? Dan kan jij de kinderen een dagje mee uit nemen zodat je partner een hele dag heerlijk rust heeft in huis. Of doe het net omgekeerd: blijf een hele dag met de kids thuis zodat je geliefde kan gaan shoppen, iets gaan drinken of met vrienden kan gaan uit eten. Een beetje extra me-time is voor elke mama of papa een zeer welkom geschenk!


Hopelijk ben je helemaal geïnspireerd geraakt door deze blog en heb je een super leuk idee in gedachten om je partner te verrassen!
Welk duurzaam cadeau geef jij aan je partner dit jaar? Laat het me zeker weten in de comments!

Vele groene groetjes
Birgit van Het Geitenwollen SokjeOuder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd