Hoe gebruik je Cheeky Wipes?

Birgit De Loose Tips & tricks Verzorging Wasbare luiers Zero waste

2 kits van CHeeky Wipes op een kast

Hoe gebruik je Cheeky Wipes?

De kits met billendoekjes van Cheeky Wipes zijn een zeer goed alternatief voor wegwerpdoekjes. Ze zijn niet alleen veel beter voor het milieu maar ook veel goedkoper op het einde van de luierperiode. Zo bespaar je maar liefst tussen de €150 en €250 per kind! Let op: in deze blog worden de oude versies van de Cheeky Wipes kits besproken.

Inhoud van de kits

Cheeky Wipes heeft 2 verschillende kits, de mini kit en de maxi kit. De mini kit gebruik je best in combinatie met wasbare luiers terwijl de maxi kit ook voorzieningen heeft voor de vuile doekjes. Maar wat zit er nu juist in de kits? Hieronder in de tabel kan je een mooie vergelijking maken.

Maxi kit Mini kit
- 25 wasbare doekjes naar keuze - 25 wasbare doekjes naar keuze
- Box voor propere doekjes - Box voor propere doekjes
- Wetbag voor propere doekjes - Wetbag voor propere doekjes
- Etherische olie lavendel en kamille - Etherische olie lavendel en kamille
- Box voor vuile doekjes  
- Wetbag voor vuile doekjes  
- Etherische olie tea tree  
- Wasnetje voor vuile doekjes  

Gebruik voor thuis

Vul de blauwe box voor propere doekjes met koud water tot aan het streepje. Doe er 4 à 5 druppeltjes etherische olie lavendel en kamille bij (of een andere etherische olie van Cheeky Wipes). Gebruik hiervoor niet de tea tree olie omdat die te krachtig is voor babybilletjes. Doe een 25-tal propere doekjes in de box en draai deze een paar keer om zodat ze overal goed vochtig zijn. Je doekjes zijn nu klaar voor gebruik!

Als je een maxi kit hebt gekocht dan heb je ook een set om de vuile doekjes te bewaren. Vul de groene box voor vuile doekjes met koud water tot aan het streepje. Doe er 3 à 4 druppeltjes tea tree olie bij, deze zorgen er voor dat de vuile doekjes fris blijven en niet gaan schimmelen. Het bijgeleverde wasnetje kan je aan de haakjes in de box hangen, zo kan je als het tijd is om te gaan wassen het wasnetje er uit halen en in de wasmachine gooien zonder je handen vuil te maken. Je box is klaar om de vuile doekjes te bewaren. Gebruik je de mini kit in combinatie met wasbare luiers dan gooi je de gebruikte doekjes bij de vuile luiers.

Gebruik voor onderweg

Als je op stap gaat kunnen de boxen nogal lomp zijn om mee te nemen dus heeft Cheeky Wipes ook wetbags voorzien bij de kits. Neem wat propere, vochtige doekjes en doe die in de blauwe wetbag. Zorg wel dat de doekjes niet te nat zijn, de PUL waar een wetbag van gemaakt is is ademend, dus niet 100% waterdicht zodat de inhoud niet gaat verstikken. Heb je de doekjes gebruikt dan kan je ze bij de vuile luiers doen of als je een maxi kit hebt doe je de vuile doekjes in de groene wetbag. Als je terug thuis bent meteen de wetbags leeg maken, de propere doekjes die je over hebt kunnen terug in de blauwe box, de vuile doekjes doe je in de was. Doordat in de groene wetbag ook een wasnetje zit kan je de doekjes in de wasmachine gooien zonder je handen vuil te maken.

Wassen

Gebruik je ook wasbare luier dan kan je de vuile doekjes samen met de luiers wassen, heb je de maxi kit en geen wasbare luiers kan je de doekjes samen met je andere was doen. Vind je de doekjes te vuil om meteen bij je handdoeken of kleding te steken dan kan je ze eerst even apart voorspoelen. De wastemperatuur hangt af van de soort doekjes die je hebt gekozen. Sommige kunnen maar tot 30°C gewassen worden, andere op 40°C tot zelfs 60°C. De juiste wasinstructies staan op de waslabels van de doekjes zelf. Als je de wasnetjes van de maxi kit gebruikt vergeet dan niet om de netjes open te maken voor je ze in de wasmachine steekt.

Je kan de doekjes in de droger steken maar ecologisch gezien en voor de levensduur is het beter om ze op een droogrek te laten drogen. Heb je de doekjes na het wassen meteen nodig is dat geen probleem, je kan de natte doekjes rechtstreeks vanuit de wasmachine in de box voor de propere doekjes doen en gaan gebruiken. Let wel dat als je dit altijd zo doet de doekjes sneller gaan uitdunnen. Heb je vlekjes op de doekjes gebruik dan zeker geen bleekmiddel maar hang de doekjes te drogen in de zon, dit is het goedkoopste en beste bleekmiddel dat er is!

Heb je eigenlijk geen nood aan een box en de oliën? Je kan de doekjes van Cheeky Wipes ook apart verkrijgen.

Ben jij na het lezen van deze blog getriggerd om wasbare billendoekjes te gebruiken? Bekijk dan de hele collectie van Cheeky Wipes in onze webshop!Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd