Mijn luiers blijven stinken na het wassen

Birgit De Loose Tips & tricks Wasbare luiers Wassen

Een vrouw die haar haren onder haar neus duwt

Mijn luiers blijven stinken na het wassen

Een slechte wasroutine kan er voor zorgen dat er een ophoping komt van zeepresten, vuil en mineralen. Deze gaan er voor zorgen dat je luiers gaan stinken of muf ruiken na het wassen, verminderen de absorptie en kunnen zelfs leiden tot luieruitslag bij je kindje.

Als dit het geval is ga je eerst beginnen met je wasroutine onder de loep te nemen en deze aan te passen. Vaak gebruik je of te veel of te weinig wasmiddel. Was je luiers met je aangepaste wasroutine, blijven ze toch stinken dan kan je je luiers gaan strippen. Vind hier een overzicht van een goede wasroutine.

Strippen

Als je het strippen van luiers gaat opzoeken dan krijg je hier 101 methodes te zien. Is er maar 1 goede methode? Nee, zeker niet. Maar er zijn wel vele slechte methodes die je luiers kunnen beschadigen. Zo heb je het strippen van je luiers met afwasmiddel. Dit is helemaal achterhaald en raad ik ten sterkste af. Wassen of weken met andere chemische producten ook absoluut niet doen want deze maken je luiers stuk.

Hieronder heb ik een stappenplan gemaakt dat je kan volgen. Is de nare geur al uit je luiers na stap 1 dan moet je de volgende stappen niet volgen.

  1. Was al je luiers met je aangepaste wasroutine een paar keer na elkaar (3 tot 5 keer). Laat ze na deze stap drogen in de droger, zo heb je een betere indicatie of je luiers nog naar ruiken.
  2. Was je luiers op een 90°C programma maar dit dan zonder zeep toe te voegen zodat alle zeepresten kunnen oplossen.
  3. Als laatste kan je nog gebruik gaan maken van natriumbicarbonaat (bakpoeder). Je gaat terug zoals bij stap 1 de luiers een paar keer wassen maar doe dan telkens bij je wasmiddel een paar lepels natriumbicarbonaat. Pas dit wel enkel toe bij katoenen luiers, bamboe en hennep kunnen hier niet zo goed tegen.

Ruiken je luier na het strippen terug goed, hou dan zeker je aangepaste wasmethode aan zodat je na een paar weken/maanden niet weer met vieze geurtjes zit.

Deze stappen zijn ook ideaal om toe te passen als je 2de hands luiers aankoopt. Zo ben je zeker dat alle zeepresten en vuil van vorige eigenaars er uit zijn. Hier zijn dan stap 1 en 2 meestal voldoende.Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd