Review: zeepbar met havervlokken van Saipo

Birgit De Loose Eigen ervaring Review Verzorging Zero waste

Hoofdding van blog over review van Saipo zeep met haver

Review: zeepbar met havervlokken van Saipo

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door een voor mij nog onbekend merk, Saipo. Zij maken handgemaakte zeepbars met natuurlijke elementen en het is 100% Belgisch. Helemaal iets voor Het Geitenwollen Sokje dacht ik! Nieuwe leverancier, nieuwe producten, dus ook tijd om zelf een zeepbar van Saipo te testen en een review over te schrijven. De bar met havervlokken trok mij erg aan. Deze heb ik dan ook getest en mijn ervaringen deel ik graag met jullie!

Mijn eerste indruk

Bij het uitpakken van mijn bestelling was ik al helemaal in de wolken. Wat een mooie zeepjes! Ik was al helemaal in mijn nopjes en ze waren zelfs nog ingepakt. Saipo heeft goed rekening gehouden met het coronatijdperk en heeft de zeepjes behalve van een papieren merkwikkel ook voorzien van een papieren verpakking. Je ziet het dat ze handgemaakt zijn en dat maakt ze super schattig. Ik zou ze zelfs gewoon op de kast zetten!

De bar met havervlokken sprong er weeral uit voor mij. Door de oneffenheden van de haver ziet deze bar er nog artisanaler uit wat mij helemaal verliefd maakte. Je voelde de vlokken al zitten nog voor gebruik dus ik was super benieuwd wat dit tijdens het scrubben zou geven. Omdat deze zeepbar geen essentiële oliën bevat was de geur voor gebruik ook zeer neutraal.

Het gebruik van de zeepbar tijdens het douchen

Eerst heb ik heerlijk genoten van het scrubben. Mijn lichaam helemaal nat gemaakt en dan met de zeepbar scrubben maar! Vooral op mijn rug en mijn bovenbenen was een heerlijk gevoel! Omdat de blok nog nieuw was voelde ik in eerste instantie niet echt veel scrub maar van zodra de havervlokken goed vrij waren was het heerlijk! Tip: Laat je partner je rug scrubben, een heerlijk gevoel voor jouw, pluspunten voor je partner en een gelukzalig intiem momentje!

Na het scrubben heb ik me verder gewassen met de zeep die is achtergebleven op mijn lichaam. Het spreekt voor zich dat je niet elk lichaamsdeel kan scrubben. Ik ben er van verschoten hoe goed deze zeep schuimt. In vergelijking met mijn vorige zeepbar is dit echt een immens verschil. Doordat het zo goed schuimt geeft het ook een zacht gevoel op mijn huid.

In tegenstelling tot de droge zeepbar die niet echt een geur had is de geur tijdens gebruik wel aanwezig al blijft die toch nog subtiel. Omdat hier geen essentiële oliën aan toegevoegd zijn ruikt de zeep naar die typische zeepblokken-geur. Ik hou persoonlijk van een iets frisser geurtje maar het is zeker niet een intense storende geur.

Een minpuntje voor mij is het 'stroeve' effect op de huid na het afspoelen. Maar dit is een typisch iets van vele zeepbars. De meeste die al eens een bar hebben gebruikt herkennen dit fenomeen waarschijnlijk.

De resultaten na het gebruik

Na het afdrogen is dat stroeve effect weg en voelt mijn huid heel erg zacht aan. Zelfs op mijn striemen heeft de zeep een positief effect! Zeker nu ik de zeep al een tijdje gebruik vind ik dat mijn striemen er veel beter en ook veel zachter uit zien en voelen. En ja, na 4 kids ben ik de trotse eigenaar van veel en grote tijgerstrepen op mijn buik.

De typische zeepbar-geur is nu ook verdwenen en ruik ik letterlijk naar niets. Misschien dat jij er wel van houdt om lekker naar de douche te ruiken maar ik vind dit toch ook echt top! Als ik dan nog andere verzorgingsproducten wil gebruiken dan heb ik geen kakofonie van geuren op mijn lichaam. Nog een zeer positief iets voor mij is dat ik aan mijn oksels ook gewoon niets ruik. Een beetje beschamend om te zeggen maar zelfs als ik net uit bad kom dan nog kan ik mijn eigen lichaamsgeur ruiken, wat natuurlijk alles behalve leuk is... Nu heb ik telkens een clean plate om met te starten!

Mijn oordeel na een maand in gebruik

Ik ben echt heel enthousiast over deze zeep! Mijn eerste ervaringen met een zeepbar waren eigenlijk niet zo positief en ben dan ook snel terug overgestapt op mijn reguliere zeep uit de supermarkt. Ik sta nu letterlijk te popelen om de andere zepen van Saipo uit te testen. Maar eerst deze op maken natuurlijk!

Even een opsomming van de positieve punten die ik heb ervaren:

 • Neutraal van geur
 • Zachte huid
 • Schuimt goed
 • Scrubt zeer goed
 • positief effect op de genezing van mijn striemen

Heb je deze zeep al in gebruik? Laat ons dan in de comments je mening weten en schrijf zeker een korte review op de productpagina!

Ben je na het lezen van mijn review getriggerd om deze uit te testen?
Bestel Saipo zeep haver dan snel in de shop!Ouder bericht Nieuwer bericht


 • Mirjam hart op
  Wat heerlijk zeg! Ik ben dol op Soap bars. Ik heb inmiddels een verzameling in een glazen pot. Staat zo leuk in de badkamer en iedere keer als ik een nieuwe mag pakje , ruikt de badkamer heerlijk!
 • Nienke - Mamameteenwolkje op

  Wat een heerlijke eerlijke review! Ik ben erg benieuwd naar de zeep :) dat stroeve gevoel is inderdaad even wennen


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd