Zero waste confetti maken - DIY

Birgit De Loose DIY Zero waste

Hoofdding van blog: Zero waste confetti van herfstblaadjesZero waste confetti maken - DIY

Confetti bestaat tegenwoordig in alle kleuren en vormen die je maar kan bedenken. Super leuk dus als feestartikel maar helemaal niet milieuvriendelijk, laat staan zero waste. De meeste soorten die je in de winkel vindt zijn gemaakt van plastics. Die bestaan uit een uitputbare grondstof en het duurt ook nog eens jaren voor die is afgebroken in de natuur. Kies je voor papieren confetti dan zitten hier meestal brandvertragers in wat helemaal niet milieuvriendelijk is evenals de inkt die is gebruikt om al die mooie kleurtjes te krijgen. Wist je dat in sommige gemeenten in Vlaanderen het gebruik van confetti zelfs verboden is?

Maar wat kan je dan wel gebruiken als alternatief? Pak je jas van de haak en doe je laarzen aan, kleed je kids lekker warm aan en maak je klaar voor een leuke DIY!

Speurneuzen

Het is herfst, alle blaadjes vallen van de bomen in die oh zo mooie keuren! Rood, oranje, geel en bruin. Ga samen met je kids op wandel om mooie herfstblaadjes te zoeken. Maak er een leuk spelletje van door ze bijvoorbeeld 3 verschillende kleuren te laten zoeken en 3 verschillende vormen. Zoveelste meer verschillende je nu verzamelt zoveelste leuker is je zero waste confetti straks!

Drogen

De herfstwandeling zit er op en jullie komen thuis met een tas vol leuke blaadjes. Nu is het tijd om het voorbereidende werk te doen. Begin met de blaadjes te sorteren. Degene die al mooi plat zijn kan je gewoon zo op de tafel, aanrecht of radiator laten drogen. De blaadjes die vele kronkels hebben kan je best tussen wat boeken steken, dan zijn ze mooi plat als je begint aan het knutselen. Heb je hier allemaal geen zin in? Doe dan gewoon lekker lui zoals mij en zet je tas of doos met blaadjes gewoon rechtstreeks op de radiator. Sorteren doe je morgen wel!

Handgemaakt

Alle blaadjes zijn gedroogd, je hebt wat mooie kleuren uitgezocht en je kids zijn er helemaal klaar voor om een namiddagje te knutselen. Wat heb je nog nodig? Een perforator! Zorg wel dat het opvangbakje leeg is. Nog makkelijker is het er gewoon af te laten. Willen jij en je kids ook nog andere figuurtjes maken? Zorg dan ook voor wat leuke figuurponzen.

Nu ben je helemaal klaar om te beginnen! Laat je kinderen naar harte lust ponzen en in no time heb je zelf je zero waste confetti gemaakt! Win-win, je kids hebben een hele namiddag hun bezigheid gehad en jij hebt je milieuvriendelijke confetti voor het feestje van volgend weekend.

Ben jij na het lezen van deze blog ook aan de slag gegaan om je zero waste confetti te maken? Laat het ons dan zeker weten in de reactie of neem een foto, post het op social media en vergeet ons zeker niet te taggen!

-> @hetgeitenwollensokjeOuder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd